12 oktober 2015, Helmond

ScanOne, de Graffiti artiest die de Bibliotheek De Peel in Helmond voorzag van kleur.

 

In de serene omgeving van Bibliotheek de Peel in Helmond, verrees van 1 september tot en met 10 oktober 2015 een opvallende expositie die kunstliefhebbers uit alle hoeken van de regio aantrok. Deze unieke showcase van Graffiti kunst werd mogelijk gemaakt door de getalenteerde graffiti-artiest ScanOne, wiens werk niet alleen de muren van de bibliotheek verfraaide, maar ook de culturele horizon van Helmond verbreedde.

 

ScanOne, een bekende naam in de internationale graffiti scene, bracht zijn karakteristieke stijl naar de Bibliotheek de Peel, waar hij een reeks indrukwekkende kunstwerken en foto’s tentoonstelde. Zijn werk staat bekend om zijn mix van geometrische precisie, levendige kleuren en abstracte vormen, die een unieke visuele ervaring creëren. Dit was voor hem de eerste keer dat zijn werk in dit type omgeving van dichtbij te bewonderen was.

 

ScanOne: “Het is voor mij nieuw, en spannend. Heel anders dan op straat, hier voel ik toch wel een soort druk, het moet allemaal perfect staan/hangen, terwijl dit met het werken op straat natuurlijk niet aan de orde is. Dan richt je je alleen op je eigen werk, en daarin heb je vertrouwen, nooit deze druk. Voor mij is het wel een droom die ik kan afvinken op mijn lijstje. Als kleine jongen van 14 jaar keek ik op tegen de graffiti kunstenaars uit New York die toen al in exposities te zien waren. Het tonen van je werk aan een groot publiek, dat is waar we het voor doen. Ik ben erg blij met deze kans.”

 

ScanOne's werk benadrukt ook het belang van graffiti als een vorm van sociale expressie en een katalysator voor gesprekken over stedelijke cultuur. Ook het kunnen inspireren van de jeugd en het ontwikkelen van creatieve geest is hierin zeer belangrijk.

 

De expositie in Bibliotheek de Peel was niet alleen een viering van ScanOne's kunst maar ook een bewijs van de bibliotheek's voortdurende inzet voor het promoten van kunst en cultuur in de gemeenschap. Door dit evenement te hosten, liet de bibliotheek zien dat ze niet alleen een plek is voor boeken, maar ook een bron van inspiratie en creativiteit.

 

Terwijl de expositie op 10 oktober 2015 ten einde liep, liet het een blijvende indruk achter op de bezoekers en bevestigde het de groeiende relevantie van straatkunst als een krachtige kunstvorm. ScanOne's werk in Bibliotheek de Peel bracht kunst uit de straten naar het hart van de stad.