Tribute to Vincent van Gogh by ScanOne

 

In het begin van het jaar 2016 kreeg ik contact met iemand die vanuit de winkeliersvereniging Kovelseweg in Tilburg een speciale opdracht wilden aanvragen.

“Kun jij een van Gogh maken?”

Wooow, hoor ik dat nu goed? Doe eens normaal, was mijn eerste gedachte. Wie kan er nu een van Gogh namaken? Eigenlijk direct voelde ik ook kippevel, omdat het gewoonweg ook een grote eer is als je dit gevraagd wordt.

Ik moest even gaan bedenken hoe ik dit zou aanpakken, en of ik mogelijkheden zag om het te “kunnen”, in het kader van jezelf overtuigen. Al snel kreeg ik er gewoon heel veel zin in. Je verdiepen in de stijl en werkwijze is iets wat ik enorm leuk vond aan dit project. Veel voorbijgangers bleven echt een tijdje staan kijken, en ik ontving daarmee ook grote complimenten. Voor mij persoonlijk is dit echt één van de meest bijzondere projecten, mede omdat het mijn tribute werd aan één van de grootste schilders allertijden, Vincent van Gogh.