1, 2 en 3 Juli 2023, Beek en Donk

Graffiti komt tot leven op Wish Outdoor 2022

 

In het hart van de Nederlandse festivalcultuur, waar muziek, kunst en een uitbundige sfeer samenkomen, was Wish Outdoor 2022 absoluut geen uitzondering.

Dit jaar werd het festivalterrein niet alleen getransformeerd door het ritme van de muziek en de juichende menigte, maar ook door de levendige creativiteit van lokale kunstenaars. Een van de meest opvallende aanwezigen was graffiti-artiest ScanOne die het hele weekend live kunstwerken creëerde, niet alleen als decor, maar ook als een fascinerende live ervaring voor het publiek.

 

Dit jaar had Wish Outdoor een verrassing in petto voor de festivalgangers. Tussen de indrukwekkende line-up van artiesten en spectaculaire podia, stond de kunst centraal. Graffiti, een kunstvorm die vaak wordt geassocieerd met stedelijke straten, kreeg een nieuw podium op het festivalterrein. Bezoekers werden getrakteerd op een visuele traktatie terwijl een getalenteerde kunstenaar het hele weekend bezig was met het maken van kunstwerken met spuitbussen.

 

Graffiti-artiest ScanOne ging een spannende samenwerking aan met Wish Outdoor. Het doel was om het festivalterrein te verrijken met kleurige kunstwerken en om festivalgangers een kijkje te geven in de intrigerende wereld van graffiti.

ScanOne:

“Het is voor mij een project dat ik heel graag wilde doen, en dat het nu kan is voor mij weer een droom die uitkomt. Ik geniet hiervan, en probeer hierin ook anderen te betrekken en het mee te laten beleven.”

 

Op vrijdag creëerde ScanOne een decoratie die exact een uur voor de start van het festival gereed was.

Het hoogtepunt van het festival was ongetwijfeld de live graffitisessies op zaterdag en zondag. De kunstenaar dompelde zichzelf onder in zijn creatieve proces, terwijl de toeschouwers dit konden aanschouwen.

 

Wish:

Lang leve de kunst! Kunst? Dat zijn toch van die saaie beelden en schilderijen? Think again. Deze Urban Paradise wereld is een melting pot van straatkunst. Loop door de poorten van Urban Paradise en waan je op de boulevard van Venice Beach in Miami. Van de kleurrijke graffiti tot het uitgebreide aanbod aan foodtrucks, alles ademt stadse levendigheid. Op ieder hoekje vind je wel een bezienswaardigheid, eetgelegenheid of verborgen pareltje.”

 

Op zondag, de zogeheten “familiedag” had ScanOne het genoegen om samen met zijn “brother in crime” Sonic, een live sessie te houden. Deze samenwerking bracht twee unieke stijlen samen en creëerde een visueel spektakel dat de festivalgangers niet snel zouden vergeten. De energie en synergie tussen de twee kunstenaars zorgden voor een onvergetelijke ervaring.

Wat dit kunstproject zo bijzonder maakte, was niet alleen de kunst zelf, maar ook de mogelijkheid om het creatieve proces van dichtbij te volgen. Festivalgangers konden vragen stellen, de kunstenaar in actie zien. Ook de kids op de zondag-familiedag waren onder de indruk.

 

Het was duidelijk dat ScanOne en Sonic niet alleen het publiek vermaakten, maar ook een belangrijke boodschap uitdroegen: kunst kan overal zijn, met de juiste passie en toewijding. De spuitbus werd een instrument van expressie dat verder reikte dan straatmuren, en het festivalpubliek was er getuige van.

 

Wish Outdoor 2022 was niet alleen een muzikaal extravaganza, maar ook een viering van creativiteit in al zijn vormen. ScanOne en Sonic gaven het festivalterrein een onvergetelijke make-over en lieten zien dat kunst en muziek perfect kunnen samensmelten om een ervaring te creëren die de zintuigen prikkelt en inspireert.

 

Dit jaar was Wish Outdoor niet alleen een feest voor de oren, maar ook een visuele traktatie voor de ogen, dankzij de ongelooflijke graffiti-kunst die het festivalterrein tot leven bracht. Het was een weekend om nooit te vergeten voor de festivalgangers en een eerbetoon aan de kracht van kunst om mensen samen te brengen en te inspireren.

 

Wish Outdoor publicatie in Party Scene