Helmond, 25 september 2023

 

Geslaagde 7e editie van Urban Matterz bij de Cacaofabriek in Helmond

 

Helmond, Nederland - Het afgelopen weekend, op zaterdag 23 en zondag 24 september,

bracht de 7e editie van Urban Matterz een explosie van cultuur, muziek en sport naar de historische locatie van de Cacaofabriek in Helmond. Met een spectaculair oldschool hip hop concert op zaterdagavond en een breed scala aan Urban Sport activiteiten op zondag, was het evenement een doorslaand succes.

 

Het hoogtepunt van de zaterdagavond was het optreden van legendarische hip hop-iconen, waaronder de Sugarhill Gang, Melle Mel, Scorpio, Sparky D. enz…

De Cacaofabriek was getuige van een historische avond waar fans van over de hele internationale regio samenkwamen om te genieten van deze levende legendes die de fundamenten van de hip hop hebben gelegd.

 

Op zondag werden bezoekers getrakteerd op een scala aan workshops en Urban sport activiteiten, waaronder stand-up paddleboarding (suppen), skateboarden, BMX-fietsen, rolstoel-stunts en graffiti-kunst. Deelnemers kregen de kans om hun vaardigheden te tonen en nieuwe talenten te ontdekken onder begeleiding van ervaren instructeurs.

 

Een ander opvallend item van het evenement was de aanwezigheid van twaalf graffiti artiesten, die live op aangewezen bouwhekken hun kunstwerken konden maken.

Hun kleurrijke en indrukwekkende creaties voegden een unieke artistieke dimensie toe aan Urban Matterz. Artiesten die te bewonderen waren: Real – Knals – Deshamer – Mek – Vak – More – ScanOne – Prins – Duel – Bar - Kladr – Sonik  

Eveneens konden kinderen deelnemen aan de graffiti workshop, onder leiding van graffiti artiest ScanOne en Teun en Yvonne van WeJump Helmond. De kids waren enthousiast en er waren zeker een aantal talenten onder de deelnemers. Doormiddel van inschrijving konden ze zich aanmelden, en liepen de tijdsvakken zeer snel vol. De kinderen mochten hun creaties aan het einde van de dag mee naar huis nemen. Ook enkele ouders raakten erg enthousiast, en konden ondervinden hoe het is om met spuitbussen aan de slag te gaan. In totaliteit zijn er c.a. 100 platen voorzien van een graffiti kunstwerk. Het was een waar succes te noemen.

De spuitbussen en toebehoren werden geleverd door graffitishop.nl die ook met een kraam aanwezig waren op de Urban Markt.

 

Het prachtige weer tijdens het weekend zorgde er ook voor om te genieten van heerlijk eten en drinken terwijl bezoekers zich onderdompelden in de levendige atmosfeer. Urban Matterz verwelkomde mensen van alle leeftijden en bood voor elk wat wils, waardoor het een evenement was dat een grote gemeenschap samenbracht.

 

De organisatoren van Urban Matterz bedanken alle artiesten, sporters, vrijwilligers en bezoekers voor hun bijdrage aan dit fantastische evenement.

Deze 7e editie heeft opnieuw laten zien dat Urban Matterz een onmisbare viering is van hip hop-cultuur, sport en creativiteit.

 

Artikel Land van de Peel